Kopping

Kopping

Hva er kopping

Kopping er en gammel metode som stammer fra det gamle kina, der man benytter seg av kalde glass og varme flammer for å skape et vakuum med mål om å trekke opp huden på kroppen. I den nyere tid finnes det mange alternativer til glass og flammer.

Hvordan praktiseres kopping

I min hverdag bruker jeg kopper med en ventil der jeg kan justere mengden av vakuum ved å trekke ut nøyaktig så mye luft som ønsket. Desto mindre luft i koppen, desto mer vakuum. Vakuummet gjør at huden trekkes opp og danner en «kuppel».

Kopping kan enten benyttes punktuelt, men også som massasje (koppingmassasje). Det er sistnevnte jeg primært benytter meg.

Hva er målet med kopping

Målet er å mobilisere huden og bindevevet (faszien), men også å øke blodsirkulasjonen og sirkulasjonen i vevet. Kopping er blant annet et fint verktøy for å løsne opp i overflaten for å gjøre det lettere å komme dypere ved en massasje.

Kopping blir primært brukt i sammenheng med muskel og vev (faszie) plager.

Hvilke kroppsområder kan behandles med kopping

Kopping blir som oftest brukt rundt nakke og skuldre ( og armer), hele ryggen, men gjerne også på lår og legger. Det finnes forskjellige størrelser på koppene, ettersom hvilken funksjon og kroppsområde som skal koppes.

Etter koppingen kan det oppstå røde merker der koppen har blitt brukt. Dette er helt normalt! Røde områder etter kopping er like normalt som at det kan oppstå røde områder etter en kraftig massasje som et resultat av økt blodsirkulasjon. Hvor rødt det blir er forskjellig fra person til person. Etter første gang med kopping kan de røde områdene delvis se ut som blåmerker, disse går over etter noen få dager.