Hvorfor velge klatring

Hva er fordelene med klatring?

Klatring har et svært inkluderende miljø. Med hjelp av klatretau og klatresele skapes det trygge rammer for å utfordre seg selv uansett hvilket nivå man starter på.

For mennesker som lærer å kjenne, bruke og stole på kroppen sin på nytt, tilbyr klatring en glimrende måte å gjøre dette på et helhetlig og lekent vis. Prof. Dr. Wolfgang Schöllhorn har studert den motoriske læreevnen og fastslått at den beste måten å lære en bevegelse, er å gjenta den samme bevegelse på så mange forskjellige måter som mulig. Dette benytter vi oss av i klatringen, da hvert tak vil være litt anderledes enn det forrige. Dette gjør klatring til et glimrende valg i rehabilitering av mistet funksjon, eller for å opprettholde forsvinnende funksjoner.

Det er godt å kjenne på at man har fått til øvelser og klatreruter og kan kjenne seg sterk i egen kropp!

Enda et stort pluss med klatring, er den ofte økte motivasjonen og gleden ved å trene, da treningen kjennes mer som lek enn som «jobb». For dere som synes repetative øvelser hjemme kan virke kjedelig, er dere hjertelig velkommen inn i klatrehallen der det oser av fargerike utfordringer! Den lekne delen av klatring gir automatisk mersmak.